You are currently viewing Pappila yksityisomistukseen

Pappila yksityisomistukseen

Liepeen pappila siirtyi 29.4.2020 Pudasjärven seurakunnalta Lukkarilan perheelle. Seurakunta oli valmistellut Liepeen pappilan myyntiä syksystä 2019 alkaen. Lopullisen myynnin hyväksyi Kirkkohallitus kokouksessaan 18.3.2020. Tämä päätös tuli lainvoimaiseksi 14.4.2020.

Emme edes tarkkaan muista, missä yhteydessä näimme ensimmäisen kerran pappilan myynti-ilmoituksen. Olisikohan se tullut Facebookin mainosvirrassa. Ja heti alusta asti kohteen lämminhenkinen tunnelma vei mukanaan. Lumiset maisemat Pudasjärven Liepeenmäen maisemasta tervehti meitä, kun kävimme ensimmäisen kerran tutustumassa pappilan tiluksiin 10. päivänä tammikuuta. Lunta oli runsaasti, kuten täällä Pudasjärvellä talvisin aina on. Pudasjärvihän on meille ennestään tuttu, koska kesäpaikkamme on Pudasjärven Livolla. Pappilan nähtyämme tiesimme, että tämän paikan haluaisimme ostaa.

Huutokauppa päättymispäiväksi oli merkitty 15.1. Iltaa kohti jännitys vatsan pohjassa kasvoi. Selasimme välillä aina YouTubesta Pudasjärven seurakunnan myyntivideota. Se on muuten hieno. Ja niinhän siinä kävi, että meidän tarjous oli korkein ja voitimme huutokaupassa. Seurakunnan hallinto olikin meille jo entuudestaan hieman tuttua, koska Marjo on toiminut Hailuodon seurakunnan taloudenhoitajana muutaman vuoden aikanaan. Tiesimme, että ei kauppakirjaa aivan heti kirjoiteta, vaan kokoukset täytyy pitää ensin ja niihin liittyvät valitusajat odotella. Hallintoon liittyvät toimenpiteet menikin sitten itse asiassa nopeammin kuin arvasimme, ja näin meistä tuli huhtikuussa 2020 pappilan omistajia.

Liepeen pappilan toimintaa pyritään jatkamaan hyvin pitkälti samalla tavalla kuin se seurakunnan toiminnassakin on viime vuosina ollut. Pappilan päärakennus on yksityisessä käytössä perheiden kotina ja väentupaa vuokraamme erilaisia tapahtumia varten.